Uitslagen Ronde van Wilhelminapark – 30 juni 2018

De vierde wedstrijd van de competitie VW was onderdeel van het wielerfestival in het Wilhelminapark in Utrecht. Een mooie ambiance om een wedstrijd te rijden.

 Huldiging A-categorie 30 juni 2018 Huldiging B-categorie 30 juni 2018
Huldiging A-categorie Huldiging B-categorie

In de B-categorie gingen 22 rensters van start. Een levendige koers waarin Elly Kampman van VW ’s-Hertogenbosch de eerste ronden vol op jacht ging naar punten voor de leidersprijs. Dat brak haar later in de wedstrijd op maar ze had voldoende punten behaald om de leidersprijs van Doltcini te bemachtigen. Er waren verschillende uitlooppogingen, onder andere Sanne de Krijger van RETO probeerde een aantal keer uit de greep van het peloton te komen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een massasprint waarin Wiesje Korf van VW Rotterdam iedereen te snel af was en de overwinning voor haar opeiste, voor schaatsster Myrthe Drogtrop en Marieke van Ede van WTC Maas-Waal. In de top van het tussenklassement verandert er niets. Ilse Uithoven en Leonie van Tuijl, beide van WTC Maas-Waal, blijven de nummers 1 en 2. Anneriet Kodde van VW Rotterdam is opgeklommen naar de derde plaats.

Bij de A-categorie stonden 19 rensters aan het vertrek. Een duidelijk kleiner peloton vergeleken met de eerste 3 wedstrijden. Er werd flink doorgereden en de vijf rensters van RETO onder leiding van Samantha van Steenis maakte de koers hard. Demarrages volgden elkaar op maar het lukte niet om met een groep weg te rijden uit het peloton. Onderweg sprokkelde Joline Versteegen van RETO genoeg punten bij elkaar om winnares te worden van de Doltcini leidersprijs. In de eindsprint was Melissa van Pierre van studentenvereniging Skits overduidelijk de sterkste. Zij won voor Brenda Bakker (RETO) en Janneke Elzinga (WC de Waardrenner). Janneke van Rooijen (Rapha Cycling Team) behoudt de leiding in het tussenklassement voor Samantha van Steenis en Linda Klein (beide van RETO).   In het ploegenklassement heeft RETO de 1ste plaats overgenomen van WTC Maas-Waal. Het verschil is slechts 1,1 punt. ASC Olympia Fietsbelles rijdt dit jaar voor het eerste mee in de competitie VW en staat op een mooie vierde plaats.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 14 juli bij WV Eemland in Amersfoort. Start B-categorie om 10:00 uur en A-categorie om 11:15 uur.
Bekijk de volledige uitslagen en tussenstanden.

Comments are closed.

Contact Us