Uitslagen WV Eemland Amersfoort– 14 juli 2018

De vijfde wedstrijd van de competitie VW is verreden op het parcours van WV Eemland in Amersfoort.

In de B-categorie stonden 27 rensters aan de start. Op het 1,5 km lange parcours met daarin elke ronde de beklimming van het viaduct werd de strijd om de leidersprijs gewonnen door Ilona van Ginniken. De wedstrijd eindigde in een massasprint die Caroline Folmer van ASC Olympia– Fietsbelles won voor Myrthe Drogtrop en nog een renster van ASC Olympia– Fietsbelles Puck Pinxt. Een mooi succes voor deze Amsterdamse ploeg. Met een 10de plaats wist Leonie van Tuijl van WTC Maas Waal de eerste plaats in het individueel klassement te pakken. Zij kreeg de Doltcini leiderstrui uitgereikt.

Totaal 33 rensters deden mee in de A-categorie. WTC de Amstel (7 rensters) en RETO (6 rensters) stonden met grote ploegen aan het vertrek en in veel van de ontsnappingspogingen was een renster van één van deze teams aanwezig. De ontsnapping van Linda Klein (RETO)  leek de beslissende te zijn. De laatste ronde ging ze met voorsprong in maar op de streep werd ze nog net ingehaald door Petra van Leeuwen (WTC de Amstel). De derde plaats was voor Miriam Fuselier (RETO). Janneke van Rooijen (Rapha Cycling Team) behoudt de leiding in het tussenklassement voor de nummers 2 en 1 van vandaag: Linda Klein en Petra van Leeuwen.

In het ploegenklassement blijft de 1ste plaats voor RETO, voor WTC Maas en Waal en WTC de Amstel.

Bekijk de volledige uitslag en de tussenstanden in het ploegen- en individuele klassement.

De volgende en laatste wedstrijd voor het individueel klassement is een individuele tijdrit op zondag 26 augustus bij de roeibaan in Rotterdam.

Comments are closed.

Contact Us