Uitwisseling ploegentijdrit Utrecht/Rotterdam

Waaierrijden, bloedfanatiek trainen, en een Zundapp –  de uitwisselingstraining van Utrecht en Rotterdam. Charlotte deed hard mee: “19 maart 2016, en voor het eerst dit seizoen 150km in de benen!”

uitwisseling training ploegentijdrit Utrecht Rotterdam

De dag begon al vroeg want deze zaterdag zou mijn training plaatsvinden in Utrecht. Dacht ik met een lekker ontbijtje rustig de dag te kunnen beginnen bleek daar geen tijd voor te zijn. Want, was ik er best een beetje trots op dat ik snapte wat er bedoelt werd met een waaier rijden, bleek dat er ook nog zoiets bestond als een dubbele waaier. Dit kreeg ik dan ook nog even voor vertrek haarfijn uitgelegd met behulp van meerdere YouTube-filmpjes door mijn enthousiaste fanatieke wielrennende vriendje. En dus ging ik, nog net op tijd, goed voorbereid op pad.

Nadat op 12 maart de meiden uit Utrecht bij ons op bezoek waren geweest om mee te doen aan onze training in Rotterdam om gezamenlijk teams te vormen om deel te kunnen nemen aan verschillende team time trials, was het nu de beurt aan ons om naar Utrecht te gaan.

Met al de eerste kilometers in de benen zat ik dus op zaterdagochtend om 9 uur in de trein. Ik had besloten dat het overbodig was om een fiets kaartje te kopen, want zo’n wielrenfiets is naar mijn idee min of meer een vouwfiets, die wielen haal ik er zó uit. Nu maar hopen dat ik dat niet hoef te bewijzen, want zo vaak had ik dat nou ook nog niet gedaan.

Na de treinreis ging ik met behulp van Google Maps op zoek naar het verzamelpunt in De Bilt, net buiten het centrum van Utrecht, waar al een grote groep meiden stond te wachten. Iets na 10 uur gingen we op pad. Er was een mooie training uitgezet en al snel bleek dat de meiden in Utrecht bloed fanatiek waren. Er werd hard getraind en tussendoor was het zo af en toe nog tijd om wat tactiek/techniek te oefenen. De focus lag op het trainen voor de aankomende team time trials, en dus stond het waaierrijden centraal. Kwamen die YouTube-filmpjes toch nog goed van pas! En als kers op de taart mochten we om de beurt met ons team nog een rondje achter de Zundapp. Super spannend achter zo’n brommende motor, en met een top snelheid zetten we een paar mooie snelheidsrecords neer! Na iets meer dan 2 uur trainen was het tijd om terug te keren naar De Bilt. Moe, maar voldaan kwamen we weer aan bij het verzamelpunt: tijd om naar huis te gaan.

En toen.. De terugreis. Om de training compleet te maken stapte ik samen met Judith weer op de fiets en begonnen wij aan nog een flinke rit met de wind schuin in de rug terug naar Rotterdam. Met in totaal 150km op de teller was het een fantastische training.

Op naar de eerste TTT om de geoefende tactieken in praktijk te kunnen brengen!

~Charlotte (trainingsgroep Rotterdam)

Comments are closed.

Contact Us