Utrecht

Oprichting
In 1998 besloten de ex-rensters Cora Westland en Nelly Voogt trainingen en wedstrijden te gaan organiseren voor vrouwen onder het elite-vrouwen niveau. Het uitgangspunt was dat iedere renster op haar eigen niveau training kreeg en aan wedstrijden kon deelnemen. Op zaterdag 6 februari 1999 vond de eerste training plaats. De eerste jaren was het aantal rensters per training minder dan 10. In de loop der jaren is dat aantal spectaculair gegroeid. Het vrouwenwielrennen heeft duidelijk aan populariteit gewonnen vanaf eind jaren 90!

Trainster(s)
Nelly Voogt, Birgitta Roos, Claar Schouwenaar, Ragna Schapendonk en Hélène Verheije.

Trainingen
Waar
Er wordt verzameld op de parkeerplaats van restaurant de Biltsche Hoek in de Bilt. Vooraf aanmelden is niet nodig. Daar vandaan wordt er getraind afwisselend in de polder, de Utrechtse heuvelrug, langs de Lekdijk of de Loosdrechtse plassen/Vecht. In het voorjaar vindt er meestal een parcours-/techniektraining plaats op de wieleraccommodatie ‘de Nedereindse Berg’ in Utrecht.

Wanneer
Vanaf de begin februari tot en met eind april: zaterdagochtend: 10.00 uur vertrek.
Vanaf begin mei tot begin september: woensdagavond: 19.00 uur vertrek.

Alleen bij extreme weersomstandigheden (sneeuw, gladheid, storm of onweer) gaat de training niet door. Dit wordt uiterlijk 2 uur voor aanvang van de training op de homepage van vrouwenwielrennen.nl vermeld. De lengte van de trainingen is ± 2 – 2.5 uur. Op zaterdagochtend trainen er gemiddeld 30 vrouwen, bij de trainingen op woensdagavond zijn dat er gemiddeld 20.

Kosten
De kosten bedragen € 1,50 per training. Het geld kan per training, voor een gedeelte of voor het gehele seizoen worden overgemaakt op rekeningnummer NL04 TRIO 0379211378 t.n.v. St. Vrouwenwielrennen.nl Nederland. Het is niet mogelijk contant te betalen.

Niveau & trainingsvormen
Het niveau van de deelneemsters aan de training is zeer divers; een mix van beginnende en meer ervaren (wedstrijd)rensters. De overeenkomst is dat iedereen het leuk vindt haar eigen (wieler)prestatie te verbeteren. Het is ‘samen uit, samen thuis’. Er wordt ingereden met ± 28 km/uur en daarna wordt de training zo ingericht dat iedereen op haar eigen niveau kan rijden.

In februari wordt gestart met duurtrainingen en wordt aandacht besteed aan technieken zoals in de groep rijden, waaierrijden, stuurvaardigheid enz. In de loop van het seizoen komen er ook andere trainingsvormen aan bod waaronder intervaltraining, sprinten, bochtentechniek, temporijden, trainen in de heuvels en tijdrijden.

Vereisten
– Racefiets* met racestuur
– Helm
– Reservemateriaal: binnenbandjes, bandenlichters en pomp
– Bidon met drinken (water en/of sportdrank)
– Voeding (reepjes en/of banaan)

* zorg ervoor dat de racefiets in orde is. Controleer vooraf minimaal de (spanning van de) banden, remmen en derailleur.

Contact
Voor meer informatie, stuur een mail naar Nelly Voogt.

Contact Us