Vamos a Mallorca!

Wat krijg je als je een week vakantie, zon, een fantastisch huis en 8 vrouwen en 2 mannen met liefde voor fietsen door elkaar mixt? Precies, een topweek!

Nummer 1 Nummer 2

Afgelopen najaar tijdens een druilerige toertocht in de Eifel ontstond het idee: in het voorjaar zoeken we de zon op. Tickets geboekt, huis en fietsen gehuurd, en op naar Mallorca! De voorbereiding varieerde van het inladen van diverse routes op de Garmin, tot aan de opmerking (met dikke knipoog), al kijkend door het vliegtuigraampje: ‘Zeg, waarom heeft niemand me verteld dat hier ook bergen zijn?!’. Kortom: wij waren klaar voor Mallorca. Zou Mallorca ook klaar zijn voor ons?

Nummer 3 Nummer 4

Op zondagochtend, na het paasontbijt incl. eitjes en croissants, zaten wij op de fiets. En we genoten! Wat een fantastisch eiland! Het landschap is prachtig en heel divers: vlak, heuvelachtig of de bergen in, van geen tot vele hoogtemeters. De (meestal) rustige en goede wegen en de zon maken het tot een waar fietsparadijs. Een graadje of 23 is heerlijk om te fietsen én om daarna in je bikini bij het zwembad te liggen. Een absolute aanrader is om de westelijke kustweg te volgen, met onderweg een bizar mooi uitzicht. Maar ook de Ronda (die als een soort Mont Ventoux in het landschap ligt) is zeker de moeite waard.

Nummer 6 Nummer 5

Woensdag, rustdag. Dus: dinsdagavond bbq! Je zal begrijpen dat iedereen na drie dagen fietsen, Mojito’s en wat wijntjes al voor middernacht al in de lampen hing ☺… Na een heerlijke luie rustdag (zonnen, slapen, stadje bezoeken, lezen) was daar dé Koninginnerit. Op naar de hoogste top, de Puig Major. Een stevig ontbijt, bidons vullen, zelf gebakken bananenbrood in de zakken, route uitgestippeld, bandjes oppompen, als een geoliede machine gingen we weer op pad. De Puig Major is een populaire klim, zoveel fietsers hadden we deze week nog niet eerder gezien. Na zo’n 150 km en 2200 hm was het heerlijk moe maar voldaan thuiskomen. Bikini aan, en in het zwembad plonzen… heerlijk herstellen op deze manier!

Nummer 7 Nummer 8

’s Avonds bezoek: Nelly & friends. Toevalligerwijs ook die week aan het trainen op Mallorca. Tijdens een gezellig hapje eten wisselen we ervaringen uit en blikken terug op een week Mallorca. We zijn het er unaniem over eens: Viva Mallorca!

Zonnige groeten,
Francien, Gerda, Larissa, Mirjam, Susan, Maaike, Jasper, Jan-Willem, Rianne en Karin

Nummer 9 Nummer 10

PS: Aanleiding tot schrijven van dit stukje is een groot verlangen naar het zonovergoten Mallorca tijdens de Ronde van Nijmegen in regen en wind. Vamos a Mallorca 2015!

Comments are closed.

Contact Us