Onze selectiewedstrijd WK ploegentijdrit

In september 2012 wordt in Limburg het WK wielrennen georganiseerd. Dit jaar staat voor het eerst in tijden de ploegentijdrit voor de profs weer op het programma. Om dit te vieren, organiseert de KNWU ook een WK ploegentijdrit voor amateurs.

Om ons te kwalificeren voor het WK zijn we zaterdag 28 april met een groepje bestaande uit Hélène, Monica, Claar en Arwen naar Zuidschermer afgereisd. We hadden sinds de Enecotour vorig jaar niet meer samen getraind voor een ploegentijdrit dus waren we op tijd vertrokken zodat we terplekke nog wat konden fietsen.

Toen we de auto uitstapten werden we nog net niet weggeblazen. In Utrecht woei het al best hard dus dan is de wind in de polder natuurlijk nog eens 3x zo sterk. De tijdrit werd verreden over een parcours van 17.5km. Het was een vrij eenvoudig rondje; rechte wegen en aantal bochten van 90 graden. Tijdens het inrijden konden we mooi weer even wennen aan de startvolgorde en bepalen hoe snel we na elkaar zouden overnemen.

De start van de tijdrit was op een podium in een boerenschuur. Voor de start werd de afstand van het zadel tot het ligstuur gemeten (daar zijn blijkbaar zeer strenge reglementen voor bij de KNWU). Monica was bij ons de enige met een ligstuurtje en haar fiets werd in eerste instantie afgekeurd. Gelukkig was er iemand met een inbussleutel in de buurt die haar zadel 4cm naar achter kon zetten. Zo voldeden al onze fietsen toch nog aan de eisen en mochten we van start.

Het eerste stuk ging wel lekker omdat we de wind in de rug hadden. Daarna moesten we al snel draaien en hadden we de wind vol tegen. Het voelde echt alsof we stilstonden! Hélène had in het begin wat moeite maar gelukkig konden we dit als team goed oplossen. Ongeveer halverwege werden we ingehaald door het team dat achter ons gestart was, maar dat werkt vaak wel motiverend om toch nog wat harder te fietsen. Op dit stuk tegen de wind in kon Claar lekker doortrekken. Na nog een lang stuk met de wind schuin van voren, konden we eindelijk naar rechts afslaan voor het laatste stuk naar de finish met de wind in de rug. Hier haalden wij een mannenploeg in die ons al fietsende nog even aanmoedigde. Uiteindelijk kwamen we na 30min en 10sec over de streep.

Er was maar één damesteam in de categorie zonder licentie dus hebben we ons automatisch geplaatst voor het WK. Gelukkig hebben we er nog wel een paar mannenteams afgereden want we hadden de vierde tijd bij de niet-licentie houders! Vanwege onze eerste plaats bij de dames kregen we een leuk bloemetje en zelfs een beker mee naar huis. En nu maar trainen voor het WK want zoals Claar twitterde: "Valkenburg here we come!".

Hélène, Monica, Claar en Arwen

Het verhaal van... Helene, Claar, Monica, Arwen
 

Comments are closed.

Contact Us