Verslag en uitslagen Ronde van Katendrecht

De voor Vrouwenwielrennen allereerste Ronde van Katendrecht verwelkomde een groot peloton van zevenenveertig vrouwen, waaronder ook enkele individuele inschrijvers. Te midden van een uiterst sfeervol wielerfestival met schrijvers, muziek, een prominentenkoers en lekker eten en drinken reden de rensters hun rondes, die vooral lastig waren door een paar korte scherpe bochten en venijnige windvlagen tussen de huizen op het eiland.

Bij de A-categorie vormde zich al snel een kopgroep van vier, met daarin rensters van Rotterdam en Dok Den Helder. Deze groep werd echter ook weer teruggepakt, waarna Denise Betsema van Dok haar kans schoon zag en in haar eentje aan een solo begon, die ze vol wist te houden tot het einde. In de eindsprint van het groepje won Tanja Ites (HTRC Dok) nipt van Myrthe van Dijk (Utrecht), die in haar allereerste competitiewedstrijd meteen een podiumplek wist te veroveren.

Hoewel in de B-categorie niemand echt wist weg te komen, dunde het peloton elke ronde weer wat uit. Ook daar speelde de wind een rol, maar ook het feit dat er vanaf de start tot het einde hard aan getrokken werd, ook omdat de wedstrijd wat ingekort was. Tegen de bel van de laatste ronde was van de groep nog de helft over, die het samen uitvochten in de sprint. Die werd gewonnen door Dominique van der Stelt van Cyclogirls, gevolgd door Esmée Nieword (HRTC Dok). Vera van de Woude (WSWV Hellingproof) wist knap beslag te leggen op de derde plaats.

Tanja Ites van Dok Den Helder leidt de A-categorie, op de voet gevolgd door Arwen Altenburg (Rotterdam) en met enige afstand Veronique Rap (Utrecht). Dominique van der Stelt (Cyclogirls) gaat aan kop bij de B, met Esmee Niewold op twee en Claudia van Heel voor Cyclogirls op de derde plaats.

In het ploegenklassement zorgde de dag ook voor verschuivingen. Trainingsgroep Utrecht schoof op naar de tweede plaats, achter Dok Den Helder, dat ferm aan de leiding gaat. Cyclogirls staat na twee rondes derde.

Al met al een prachtige dag in Rotterdam!

Alle uitslagen en tussenstanden vind je hier.

Comments are closed.

Contact Us