Verslag & Uitslag Omloop Munnikenland

Wat was het een mooi gezicht bij de start van de omloop van Munnikenland. Twee grote pelotons stonden klaar voor de competitie VW 2018. Geneutraliseerd vertrek achter de motor en vanaf het moment dat het wielerparcours van de organiserende vereniging Maas-Waal werd verlaten, kon de koers echt van start. Niet eerder was een omloop onderdeel van onze competitie en met in totaal een kleine 100 deelneemsters was de animo hiervoor groot.

Bij de A-categorie wist Linda Klein van RETO zo’n 10 km voor de finish te ontsnappen uit het peloton. Na een knappe solo van 1,5 ronde kwam zij als winnares over de streep voor Malou Hiemstra (De Domrenner) en Wies de Jong (CS030). De winst in de B-categorie ging naar Janneke van Rooijen van het Rapha Cycling Team. Na een tactisch gereden koers van het team onder leiding van Marit Huisman wist Janneke het ploegenspel mooi af te ronden door de winst te pakken. Zij won voor twee rensters van Maas-Waal: Ilse Uithoven en Leonie van Tuijl. Na afloop mochten Linda en Janneke op het podium de Doltcini leidertrui aantrekken. Bekijk hier de totale uitslag en de tussenstand in het ploegenklassement.
IMG-014076
IMG-014117
IMG-014148
IMG-014163
Bekijk alle foto’s gemaakt door Duane van der Geld.

Helaas werd de wedstrijd in de B-categorie ontsiert door een massale valpartij in de een na laatste ronde met Maan Klomp als voornaamste slachtoffer. Hoop dat ze vlot hersteld en we haar bij de volgende wedstrijd op 6 mei op haar thuisparcours Ulysses in Amsterdam-Noord weer zien.

Comments are closed.

Contact Us