Vrouwen zijn bikkels

Helena Krouwel-Lexmond fietste afgelopen weekend mee met We Own Yellow. Op de fiets had ze een bijzondere ontmoeting waar ze graag over wil vertellen…

Wat zo geweldig is om met vrouwen te fietsen is niet alleen de gezelligheid, dat ze rekening houden met elkaar, veel socialer zijn dan een mannengroep maar vooral… de verhalen erachter.

Neem nu Joyce Mulder uit Dordrecht. Wij fietsen met een groep vrouwen de Weownyellow tocht van 145 km. Ik kom op een gegeven moment naast Joyce te rijden, en vraag hoelang ze al fietst.

Twee maanden, zegt ze! Huh?? Hoor ik dat wel goed? En je gaat 145 km fietsen??? Vraag ik haar. Ja zegt Joyce heel vrolijk. Dat kan ik wel hoor, ik heb laatst de tourversie van 110 km gefietst.

Ik val zowat van mijn fiets. Want toen ik 2 maanden een racefiets had kwam ik apetrots thuis om te vertellen dat ik WEL 40 km had gefietst!! 

40 km, daar haal ik hem nu niet eens meer voor uit de schuur maar geloof maar dat ik dat toen als beginner heel wat vond!

En hier fiets ik naast Joyce die 2 maanden een racefiets heeft, zonder klikkers op haar gymschoenen fietst, niet weet wanneer ze schakelen moet, ze doet maar wat zegt ze.

En ze fietst hem HE-LE-MAAL uit, 156 staat er op mijn teller als we terug zijn. Ik vind dit geweldig!!!

Dat maakt me trots om een vrouw op de racefiets te zijn, wat zijn wij toch bikkels!

Comments are closed.

Contact Us