Vrouwenwielrennen.nl trekt door het land met TheBig20Tour

Vrouwenwielrennen.nl bestaat dit jaar 20 jaar. Van 15 tot en met 17 juni 2018 trekt vrouwenwielrennen.nl door het land met TheBig20Tour. Zo’n 60 rensters fietsen in drie dagen langs de zes steden waar wekelijks met elkaar getraind wordt. Op vrijdag rijden de rensters van Amsterdam via Amstelveen naar Rotterdam. De volgende dag vervolgt de tour haar route van Rotterdam naar Eindhoven. De laatste dag rijden de dames van Eindhoven via ‘s-Hertogenbosch en Zaltbommel naar Utrecht.Vrouwenwielrennen.nl is een stichting en is in 20 jaar uitgegroeid van een kleine trainingsgroep in Utrecht tot een groep vrouwen die in een zestal steden wekelijks met elkaar trainen, van 16 tot 70 jaar. Het gaat hierbij niet om een gezellig rondje fietsen, maar iedere training heeft zijn eigen focus. Denk daarbij aan wedstrijdervaring, bochtentechniek, sprinten, klimmen en tijdrijden. Voor veel vrouwen is het lastig de stap te maken van recreatief wielrennen naar prestatiegerichter rijden, aangezien er nauwelijks een organisatiestructuur is voor beginnende rensters om een volgende stap te kunnen zetten. Vrouwenwielrennen.nl zet zich met een toegewijde groep vrijwilligers al 20 jaar in om vrouwen in Nederland te stimuleren meer te wielrennen en samen gericht te trainen.

Met TheBig20Tour wordt aan het vrouwenwielrennen en haar 20-jarig bestaan nog meer aandacht aangegeven. Drie prachtige fietsdagen die gezamenlijk met vertegenwoordigers vanuit alle VW trainingsgroepen zijn georganiseerd. TheBig20Tour zit al helemaal vol, maar wil je kennismaken met vrouwenwielrennen.nl, kom dan naar het wielerfestival in ‘s-Hertogenbosch op 17 juni of train een keer mee met één van de trainingsgroepen. De groepen trainen wekelijks in de maanden februari tot en met september. Tijdens de trainingen wordt aandacht besteed aan technieken zoals in de groep rijden, waaierrijden en stuurvaardigheid. Verder komen er verschillende trainingsvormen aan bod waaronder intervaltraining, sprinten, bochtentechniek, tempo rijden en tijdrijden. De vereisten om mee te trainen kunnen per trainingsgroep verschillen. Kijk daarom op vrouwenwielrennen.nl voor meer informatie.

Jaarlijks wordt ook een competitie georganiseerd tussen de verschillende trainingsgroepen van vrouwenwielrennen.nl. De competitie is opgezet om het wedstrijdrijden voor de beginnende renster toegankelijk te maken. Vrouwen die meetrainen met één van de trainingsgroepen van vrouwenwielrennen.nl kunnen deelnemen aan de competitie. Andere vrouwenteams en individuele rensters kunnen een verzoek indienen bij het organisatiecomité van de vrouwenwielrennen.nl competitie. Op vrouwenwielrennen.nl is de kalender te vinden en het wedstrijdreglement.

Naast de wekelijkse trainingen en de competitie, worden er ook andere activiteiten georganiseerd zoals wielercafés en een trainingsweekend in Limburg. In het winterseizoen worden diverse trainingen georganiseerd door de trainingsgroepen zelf, denk daarbij aan core stabilitytraining, spinninglessen, yoga en wattbike trainingen.

Comments are closed.

Contact Us