Vrouwenwielrennen.nl trekt door het land

Vrouwenwielrennen.nl viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. Als kers op de taart vindt volgend weekend TheBig20Tour plaats. Zo’n 60 rensters fietsen in 3 dagen langs de zes steden waar wekelijks met elkaar getraind wordt. Rondom deze tour zijn diverse activiteiten gepland, zoals een pubquiz, feestavond en een wielerfestival.

Op vrijdagmiddag 15 juni start TheBig20Tour in Amsterdam. Na een feestelijk onthaal en het startschot vertrekken de rensters via Amstelveen naar Rotterdam. Daar wacht een goede sportmaaltijd. ’s Avonds zal ex-prof Vera Koedooder een lezing houden en de pubquiz presenteren. De volgende ochtend vervolgt TheBig20Tour haar route richting Eindhoven. Het diner en de feestavond vindt plaats bij bar bistro Calypso, hét wielercafé van Eindhoven. Of het een late Brabantse nacht wordt, zal blijken, maar op zondag wacht de laatste etappe van Eindhoven naar Utrecht. Voordat de tour in Utrecht aankomt, heeft VW ‘s-Hertogenbosch een fantastisch wielerfestival georganiseerd. En deze is zeker niet exclusief voor de deelneemsters van TheBig20Tour. Dus heb je zondag 17 juni niks te doen, kom dan langs!

In de middag rijden de rensters de slotkilometers naar Utrecht waar ze onder politiebegeleiding zullen finishen onder de Dom. Tijdens TheBig20Tour wordt ook nog gestreden om de titel Queen of TheBig20Tour. Elke etappe heeft een speciaal segment, welke nog even tot de start van de etappes geheim wordt gehouden. Drie prachtige fietsdagen die gezamenlijk met vertegenwoordigers vanuit alle VW trainingsgroepen is georganiseerd. Dat wil je natuurlijk niet missen! Helaas zit TheBig20Tour al helemaal vol. Maar je kan je altijd op de reservelijst plaatsen. Stuur daarvoor even een mailtje naar vrouwenwielrennenutrecht@gmail.com.

Comments are closed.

Contact Us