VW competitie geopend op de Nedereindse Berg

kopgroep op de NEB

Twee deelnemersvelden van in totaal bijna 50 rensters vochten zaterdag 30 april op de Nedereindse Berg in Nieuwegein om de eerste competitiepunten van het jaar. Op een droog maar wat winderig parcours mét klinkerheuvel zagen de toeschouwers twee keer een spannende strijd ontstaan, waarbij de podiumplekken fel werden betwist.

Bij de B-categorie (zonder licentie) sleepte Dominique van der Stelt (Cyclogirls) in de eindsprint van een grote groep de winst in de wacht, gevolgd door ploeggenoot Claudia van Heel en Esmée Niewold van HRTC Dok Den Helder. Arwen Altenburg (VW Rotterdam) ging aan de haal met de hoofdprijs in de A-categorie (licentiehouders), die ze met een fietslengte won van de kopgroep van zeven die driekwart ronde voorsprong wist te pakken. Tanja Ites (Dok) en Maartje Ekelmans van Cyclogirls pakten de resterende ereprijzen. In de strijd om de leidersprijzen was er een nipte winst voor Elisabeth van der Steeg (VW Amsterdam), net voor Jorna Arisz (VW Utrecht) in de B. Anne-Wil Veldman (VW Amsterdam) wist bij de A al voordat de kopgroep zich vormde genoeg punten te verzamelen om de prijs te pakken.

Bij de B’s ontbrandde de strijd vooral rond de leidersprijs. Jorna Arisz – die helemaal uit Groningen was gereisd om aan de start te staan – en Elisabeth van der Steeg gingen tot het eind gelijk op. De uiteindelijke beslissing viel op basis van de eindstand, waarbij Elisabeth net iets eerder over de finish kwam.

Halverwege de wedstrijd van de A-categorie sloeg, na verschillende aanvallen van meerdere rensters, Annemarie Vedder (Utrecht) een klein gaatje en kreeg drie rensters mee. Later waagden nog drie rensters uit het peloton de sprong, waardoor er een kopgroep van zeven ontstond die niet meer werd teruggepakt.

Het ploegenklassement na deze eerste wedstrijd wordt aangevoerd door HRTC Dok, gevolgd door VW Utrecht en Cyclogirls. Met nieuwkomer Velove nemen op dit moment 11 ploegen deel aan de competitie.

Kijk hier voor de volledige uitslagen. De tussenstanden, ploeg en individueel, vind je hier.

Jouke Altenburg maakte een uitgebreide fotoserie van de A-categorie. Meer foto’s voegen we toe zodra we ze hebben.

 

Comments are closed.

Contact Us