Vrouwen Giro

Wie wordt de Queen of the Mountain van 2016?

Wil jij de Stelvio, Passo Gavia, Albulapas en Fluelapas beklimmen maar twijfel je of je het kunt? Bij de Vrouwen Giro kun je met de groene en blauwe ritten je klimervaring opbouwen. De ervaren klimgeit kan zich uitleven op de rode en zwarte routes. Vorig jaar werd de eerste vrouwenfietsreis georganiseerd door Vasa Sport. Dit jaar wederom een fietsreis voor en door vrouwen georganiseerd in samenwerking met vrouwenwielrennen.nl.

Jacomina Eijkelboom (voor een aantal rensters van de trainingsgroep Utrecht geen onbekende…) organiseert dit jaar vanuit Vasa Sport de reis. En deze keer met een extra element. Zoals we gewend zijn bij het vrouwenwielrennen.nl, is er een competitie toegevoegd (uiteraard vrijwillig). Einde van de week wordt er een klimsegment gereden met tijdmeting: wie wordt de eerste Queen of the Mountain 2016 van vrouwenwielrennen.nl?

De Vrouwen Giro in het kort:
– 12-19 juni 2016: 6-daagse racefietsreis door Italië, Zwitserland en Oostenrijk
– Mooie ronde met bekende cols zoals de Stelvio, Passo Gavia, Albulapas en Fluelapas
– Je rijdt van hotel naar hotel/pension – bagagevervoer is geregeld
– Twee keer een dag op dezelfde plek (mogelijkheid voor rustdag)
– Elke dag keuze uit meerdere niveau’s

De voorbereiding voor deze reis gebeurd in samenwerking met vrouwenwielrennen.nl:
– Februari/Maart: Queen of the Hill – techniekclinic afgesloten met competitie (voor iedereen)
– April: Voorbereidingsdag op 30 april 2016 – hoe werkt een GPS/hoe ziet de reis eruit/wie zijn je reisgenoten/etc (voor deelneemsters en geinteresseerden)
– Juni: Queen of the Mountain tijdens de Vrouwen Giro – klimcompetitie

Bij voldoende animo uit de verschillende trainingsgroepen wordt er een ranking opgesteld voor de beste Queens op basis van de scores bij de Queen of the Hill competitie én de Queen of the Mountaincompetitie.

De Vrouwen Giro is tot 12 januari as te boeken met de vroegboekkorting van 35 euro! Lees meer informatie over de Vrouwen Giro en hou vrouwenwielrennen op Facebook in de gaten voor de activiteiten in de aanloop naar deze reis. Vragen? Mail naar Jacomina.

Contact Us